Apropa’t i gaudeix de l’artesania a l’Anoia

Divendres, 13 d'octubre de 2023 a les 00:00

Arriba la tercera edició d’Experiència Artesana, un esdeveniment que neix el 2021 a la comarca de l’Anoia amb la finalitat de generar experiències al voltant de l’artesania a través de la formació i de la difusió de la cultura artesana.

La proposta s’emmarca dins el projecte Anoia en Transició, i vol apropar la cultura artesana, tant als artesans i artesanes de la comarca, que tenen una relació més professional amb l’artesania, com al públic local, que d’una manera més àmplia, pugui percebre-la des d’una vessant més lúdica o experiencial.

Un programa de diverses activitats repartides en quatre poblacions: El Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous.

Propostes que ens portaran a establir un diàleg entre les mans i el material, apropar-nos als oficis i els processos creatius, conèixer el potencial de l’artesania junt a altres disciplines i adquirir eines per enfortir els nostres projectes.

L’esdeveniment està organitzat per Anoia en Transició, impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous i Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat.

 

Festa artesana COMPARTEIX I CELEBRA L’ARTESANIA

Un espai on imaginar, reflexionar i contribuir a resoldre els reptes del sector artesanal, en una sessió on es convida a la comunitat artesana i creadora de la comarca a compartir temps i taula.

A l’inici es planteja un treball en equip on a través de dinàmiques col.laboratives s’identificarà, entre totes les persones participants, les necessitats, els reptes i les oportunitats a les quals s'enfronten els negocis i els emprenedors/es de l’artesania i la creació. A continuació es proposa una vivència compartida, una invitació a gaudir del ritual de l’àpat, de la trobada al voltant del menjar i els objectes artesanals, on es convida als/les participants a portar alguna cosa de menjar i algun objecte o estri artesanal per parar la taula i compartir-la amb els comensals. Tot un ritual creatiu!

A càrrec de: Lazzum, consultora que impulsa la innovació oberta i l’impacte social i bbintervencions, consultora estratègica enfocada en la transformació sostenible de negocis i territoris.

Divendres 20 d'octubre, 18h Antiga fàbrica Cal Bagó. C/ Indústria,1. Sant Martí de Tous

Activitat gratuïta adreçada al sector artesanal i creatiu. Requereix inscripció prèvia. Inscripcions: https://forms.gle/ggvb2TYDFguGuqU39

 

Taller monogràfic- FELTRE HUMIT DE LLANA VERGE.

CREACIÓ D’UN BOL O NIU DE LLUM Taller de feltre humit on realitzar un bol de llana verge: jardinera, fanal o niu de llum que donarà calidesa i personalitat a la nostra llar, promovent l’economia circular a través de l’aprofitament de recursos naturals. Dirigit a artesans/es, dissenyadors/es i qualsevol persona que tingui curiositat per una tècnica manual.

A càrrec de: Flavia Alejandra Flores, artesana filadora i creadora de la marca NaturalFelt on ofereix un producte natural, innovador i sostenible.

Dissabte 21 d'octubre, 10h a 13h Local de Dalt de la Piscina “Bar” C/ de la Piscina,3. La Llacuna

Activitat gratuïta. Places limitades. Requereix inscripció prèvia. Inscripcions: https://forms.gle/GRtxoqGPBmiBgn6Z6

 

Formació professionalitzadora – MILLORA LA GESTIÓ ECONOMICOFINANCERA DEL TEU NEGOCI CREATIU!

Formació pràctica en aspectes economicofinancers per gestionar i millorar projectes artesans i creatius. Dirigit a professionals artesans i creatius, en qualsevol de les etapes en que es trobi el negoci.

A càrrec de: Albert Mora, soci cofundador i consultor econòmic-financer de la cooperativa AmbTu.

Dimarts 24 d'octubre, 15.30h a 19:30h Ajuntament del Bruc, C/ Bruc del Mig, 55. El Bruc Activitat gratuïta. Places limitades. Requereix inscripció prèvia. Inscripcions: https://forms.gle/RKZhh2HGCi8BCJMf8

 

Xerrada i visita. ENTRE MESTRES

Entre Mestres és un oportunitat única per compartir les visions de la Victòria Rabal, el Joan Farré i la Sara Castells, sobre què significa ser un mestre/a artesà. Un viatge per l’artesania de la mà de tres artesans/es amb trajectòries, experiències i maneres diverses d’entendre l’ofici. Un diàleg per descobrir el valor cultural i econòmic de l’artesania i el paper que juga en la nostra societat. Dirigit al públic en general.

Ponents: Victòria Rabal mestra artesana paperera i directora del Museu Molí Paperer de Capellades, Sara Castells mestra artesana joiera i Joan Farré, mestre artesà cisteller. Modera: Manolo Garrido, radiofonista i creador del podcast GentdelaLlacuna.

Prèviament visita “La singularitat dels horts de Copons” a càrrec de Ricard Espelt, professor, investigador i fundador del projecte de cultura i recerca contemporània Copons inLoft.

Dijous 26 d’octubre, 18h visita i 19.30h xerrada. Estudi de l’artista i artesana Clara Rossy. C/ Raval,1. Copons Activitat gratuïta. No requereix inscripció prèvia.

 

Projecció documental i xerrada. L’ARTESANIA AL CINEMA

Selecció de documentals de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania seguida d’una selecció de curts d'animació stop motion premiada arreu del món. Comissariat per: Artesania de Catalunya i David Hierro, gestor cultural especialitzat en l’àmbit artesanal i audiovisual.

A continuació tindrà lloc la xerrada Cinema fet amb les mans. L'artesania al cinema d’animació. A càrrec de: Marc Riba i Anna Solans de la productora I+G Stop Motion. La xerrada anirà acompanyada d’un tast de cerveses artesanes Espina de Ferro, la primera cervesa artesana de l’Anoia. Dirigit al públic en general.

Dissabte 28 d'octubre, 17h projecció documental i 18.30 h xerrada. Cinema de Tous. C/ Indústria,3. Sant Martí de Tous Activitat gratuïta. No requereix inscripció prèvia.

 

Visita. TALLERS OBERTS

Els dies 21, 22, 28 i 29 d’octubre, artesans i artesanes de la comarca obren les portes dels seus tallers als visitants. Una oportunitat única per conèixer d’aprop el talent, l’ofici, els processos artesanals i fer activitats de la mà dels creadors i creadores.

Darrera actualització: 13.10.2023 | 10:34

Imatges